Eski Kitaplarım - Eskiden günümüze kitaplar

Go Back   Eski Kitaplarım - Eskiden günümüze kitaplar > Bilgisayar ve Aktüalite > Sağlık Bilgileri

Seçenekler
Alt 3 Hafta önce   #1
alpdeniz

alpdeniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

User ID: 22617
Tecrübe Puanı: 214748376
alpdeniz Süper Üyealpdeniz Süper Üyealpdeniz Süper Üyealpdeniz Süper Üyealpdeniz Süper Üyealpdeniz Süper Üyealpdeniz Süper Üyealpdeniz Süper Üyealpdeniz Süper Üyealpdeniz Süper Üyealpdeniz Süper Üye
Arrow Lori Hope - Yaşamama Yardım Edin

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

*** Tarayıp düzenleyen ve paylaşımımıza izin veren dostumuza teşekkürlerimle ***

KÜNYE: Lori Hope - Yaşamama Yardım Edin; Kanserli Kişilerin Bilmenizi İstedikleri 20 Şey; Özgün Adı: Help Me Live "20 Things People with Cancer Want You to Know"; Türkçesi: Sinem Sultan Gül; ISBN 978- 975-434-442- 4; 335 sayfa; Birinci Basım: Kasım 2013; Varlık Yayınları, İstanbul

Alıntı:
“We shall not cease from exploration
And the end of all our exploring
Will be to arrive where we started
And know the place for the first time."
T. S. Eliot, Four Quartets
Alıntı:
Arayıştan vazgeçmeyeceğiz ve tüm arayışlarımızın sonu başladığımız yere dönmek olacak ve bu yeri ilk kez tanıyacağız.
Hemen hemen hepimiz kanserli birini tanırız. Elbette, yardım edip destek vermekten, umut aşılamaktan başka bir şey de istemeyiz. Ama her zaman bunu nasıl yapacağımızı bilmez ve bazen sormaktan çekiniriz.

Lori Hope, kendi kanser tedavisinin ardından, kanser atlatmış kişiler için, ailelerini, dostlarının ve bakıcılarının anlamalarını istedikleri konuları ele alan bir anket hazırlamış. Bu anketin sonuçlarını dürüstlük, içgörü ve mizahla bize aktarıyor ve değişik yaşlardan, geçmişlerden, kanser atlatmış kişilerin özel öyküleriyle tamamlıyor.

Eğer hasta bakıyorsanız, Yaşamama Yardım Edin daha etkili bir biçimde iletişim kurmanıza ve daha şefkatli bir tepki vermenize yardımcı olacak. Eğer kanser atlatmış biriyseniz, kendinizi değerli, güçlü ve de umutlu hissetmenizi sağlayacak.

Lori Hope bu kitapta hastalarla ve tüm sevdiklerimizle ilişkilerimize katkıda bulunacak özlü ve güçlü bir mesaj veriyor: "Sadece yanlarında olur."

İÇİNDEKİLER

Dr. Rachel Naomi Remen'in Önsözü
Gözden Geçirilmiş Baskıya Önsöz
Türkçe Baskıya Önsöz
Giriş

I. BÖLÜM: Kanserli Kişilerin Bilmenizi İstedikleri 20 Şey

1. Yanlış şeyi söylemenin ya da yapmanın bir sakıncası yok.
  2. Yanımda olduğunuzu bilmeye ihtiyacım var, ama olamasanız da bana değer verdiğinizi gösterebilirsiniz.
  3. Dehşet değil, başarı öyküleri duymak isterim.
  4. Dehşet içindeyim ve size patlar ya da canınıza okursam, beni bağışlayacağınızı bilmeye ihtiyacım var.
  5. Beni dinlemenize ve ağlamama izin vermenize ihtiyacım var.
  6. İzin vermeniz beni acıdan koruyabilir.
  7. Benim gülmeye ihtiyacım var - ya da bir süreliğine kanseri unutmaya!
  8. Benim umuda ihtiyacım var, ama olumlu düşünmemi söylemeniz kendimi daha kötü hissetmeme neden olabilir.
  9. Yargı gücüme ve tedaviyle ilgili kararlarıma saygı göstermenizi istiyorum.
  10. Kanser hakkında konuşmam için bana açık kapı bırakmanızı, sonra da arkamdan gelmenizi istiyorum.
  11. Merhamet değil, şefkat istiyorum.
  12. Tavsiye, ihtiyaç duyduğum şey olmayabilir ve bana yarardan çok zarar verebilir. Bunun yerine beni rahatlatmaya çalışın.
  13. Ben hâlâ benim,; farklı değil, nazik davranın bana.
  14. Bana gerçekten yardım etmek istiyorsanız, açık önerilerde bulunun ya da sormadan yalnızca yardım edin.
  15. Beni düşünmenizi, benim için dua etmenizi çok seviyorum.
  16. Basmakalıp sözler ya da kanserin iyi yönünü duymak duygularımı önemsizleştirebilir.
  17. Neden kanser olduğumu bilmiyorum ve sizin kuramınızı duymak yarama tuz basabilir.
  18. Aradığınızda yanıt vermez ya da sizi görmek istemezsem alınmayın.
  19. Bakıcıma destek vermenize ihtiyacım var, çünkü bu bana da yardımcı olacak.
  20. İyileştim mi bilmiyorum, sağlığımdan söz etmek moralimi bozabilir.
  21. İlginiz, şefkatiniz ve desteğiniz için ne kadar minnettar olduğumu anlatmaya kelimeler yetmez.

II. BÖLÜM: Kanser Adabı Konusunda Hızlı Bir Kılavuz
  1. 2010/2011 Anketi
  2. Farklı Kanser Türleri
  3. Kanserin Evreleri
  4. Farklı Durumlarda Kanser
  5. Farklı Yaşlarda Kanser
  6. Kadının İstediği / Erkeğin İstediği: Kanser ve Toplumsal Cinsiyet
  7. Kanser ve Kültürel Arka Plan
  8. Diğer Durumlar, Komplikasyonlar ve Koşullar
  9. Listeler: Yapılacaklar, Yapılmayacaklar, Araçlar ve Hazineler
  10. Nasıl Dinlemeli?
  11. Kopya Kâğıdı
  12. Kanser Atlatmış Kişiler İçin: Belirsizlik Dünyasında Umut Etmek ve Başa Çıkmak

Sonsöz

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

alpdeniz isimli Üye şimdilik offline konumundadır

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)

Seçenekler