|
Eskikitaplarim.com destek üyelik tekrar açılmıştır. Destek olmak için aşağıdaki paketlerden birini seçebilirsiniz. Detaylı bilgi için: https://www.eskikitaplarim.com/showthread.php?t=56409 adresini ziyaret edebilirsiniz.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Seçenekler |
03-14-2015

User ID: 25994
Tecrübe Puanı: 0

Ünlü isimlerin son sözleri
Rabbimiz, beni kendi hazretine dâvet ediyor. Artık gitmek zamânıdır. Yâ Azrâil! Çabuk ol! Beni Rabbime çabuk kavuştur!-Hazret-i Mevlana
''Öldüğüm zaman beni deniz sesi işitecek bir yere defnediniz...'' - Barbaros Hayreddin Paşa
''Ben ölünce bir elimi tabutumun dışına atın. İnsanlar görsünler ki padişah olan Süleyman bu dünyadan eli boş gitmiştir.'' - Kanuni Sultan Süleyman
'Hekimler, bana niçin kıydınız?'' - Fatih Sultan Mehmet
Asıl ölüm, ilimden payını almayanlaradır. Faydalı ile faydasızı bilenler bilgi sâhipleridir. - Şeyh Edebali
''Biz hizmetimizi Allah için yaptık ve mükâfatını da ahirette bekliyoruz." - Mimar Sinan
''Döndük, dolaştık, yine anamızın ördüğü döşeğe düştük.'' - Mehmet Akan
Ölüyorum tanrım Bu da oldu işte. Her ölüm erken ölümdür Biliyorum tanrım Ama, ayrıca, aldığın şu hayat Fena değildir. Üstü kalsın - Cemal Süreya -
Biraz dinleneyim. - Namık Kemal
Haşa ben ölümden korkmuyorum. Çünkü ben Müslümanım. Her Müslümana yakışan da ölümü tebessümle karşılamaktır. Hakikaten ölüm ebediyet âlemine açılan ilk perdedir. - Muhammed İkbal
Demek böyle ölünürmüş...-Necip Fazıl Kısakürek
''Hiç küskün değilim. Hiçbir kırgınlığım yok.'' - Adnan Menderes
Allah memleketi korusun, millete zeval vermesin, haydi Allah'a ısmarladık. - Fatin Rüştü Zorlu
Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın Marksizm-Leninizm! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği!! Yaşasın işçiler, köylüler! Kahrolsun Emperyalizm! - Deniz Gezmiş
''Uçağa binmesek olmaz mı?'' - Kemal Sunal
''Amaann, hayat boş be...'' - Suna Pekuysal
Komedi Bitti. - Ludwig van Beethoven
Siyah bir ışık görüyorum. - Victor Hugo
Biraz daha ışık. - Johann Wolfgang von Goethe
Çalışmalarım olması gereken kaliteye erişmediği için Tanrıyı ve insanlığı gücendirdim. - Leonardo da Vinci
Ölümün tadı, dilimin ucunda. Bu dünyadan olmayan bir şey hissediyorum. - Wolfgang Amadeus Mozart
Beni göğsümden vurun. - Benito Mussolini
''Cesedimi Ruslar'ın eline asla vermemelisiniz, beni Moskova'da heykel yaparlar.'' - Adolf Hitler
Beni bir antika olarak saklamaya çalışıyorsun ama işim bitti, öleceğim. - George Bernard Shaw (Ingiliz yazar, 1950, hemşireye)
Vur, korkak herif, sonuçta sadece bir adam öldüreceksin. - Ernesto Che Guevara
Ben görevimi burada bitiriyorum. - Albert Einstein
("Tanrı ruhunu affetsin" diyen papaza karşılık olarak) Neden olmasın? Ne de olsa kendi malı. - Charlie Chaplin
Sen de mi Brütüs? - Julius Caesar (Roma İmparatoru, M.Ö. 44)
''Ölmek dışında hiçbir şey istemiyorum.'' - Jane Austen
03-18-2015

User ID: 34191
Tecrübe Puanı: 0

Ilginc bir paylasim tebrik ederim.
03-18-2015

User ID: 1327
Tecrübe Puanı: 214748378

Ölümün de hayırlısını isteyerek "Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne muhammeden abduhu ve resuluhu" diyerek ölmek nasip etsin Allah.. paylaşım içinde ayrıca teşekkürler

User ID: 18506
Tecrübe Puanı: 10

![]() |
Etiketler |
isimlerin, son sözleri, ünlü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Erdoğan Tokmakçıoğlu - Ünlü Türk Hainleri | 4lperTunga | Kitap İstekleri | 3 | 02-19-2018 20:42 |
100 Ünlü Türk | musti34 | Ansiklopediler | 7 | 10-20-2017 01:43 |
Ünlü İnsanların Ünlü Sözleri | cloudstrife | Güzel ve Özlü Sözler | 10 | 05-06-2015 20:45 |
Ata sözleri - D - | enginel | Güzel ve Özlü Sözler | 0 | 04-24-2012 19:32 |